Între anii 1922-1926 se ridica un local propriu al scolii, compus din patru sali de clasa, un hol si doua cancelarii (parter si etaj). Initiativa constructiei a apartinut lui Gh. I. Luculescu, proprietar de vii, prestigios din localitate, un om inteligent si de buna credinta.
În prima casatorie a înfiat o fata, Getta Costache, care i-a murit la vârsta de 9 ani; atunci, la moartea fiicei lor, sotia l-a rugat sa construiasca, cu mijloace proprii, o scoala careia sa-i puna numele de „Getta” în memoria celei ce nu a avut parte de ceea ce îsi dorea asa de mult: sa învete carte.
Ulterior, si sotia lui, Elena i-a murit, iar Gh.I.Luculescu i-a respectat dorinta construind scoala pe o portiune din terenul sau de pe strada „Traian”, teren ce se întindea pâna în strada „1 Mai” de astazi. Pe parcursul constructiei, preturile de cost modificându-se progresiv, la suma de 800.000 lei pusa la dispozitie de Gh. I. Luculescu s-au mai adaugat pentru finalizare câte 200.000 lei donati de Ministerul Instructiunii si de Primaria orasului Dragasani-dupa cum rezulta din „Actul de donatiune” al lui GH. I. Luculescu semnat în anul 1925Este mentionat ca pentru initiativa sa dusa la capat, Gh. I. Luculescu a primit distinctii din partea Coroanei Regale . În anul scolar 1926-1927 în localul Scolii „Getta” a functionat si o gradinita mutata de la Bistrita-Costinesti Judetul Vâlcea (prima gradinita din localitate). În localul inaugurat în 1926, scoala a functionat cu patru sali de clasa, un cabinet pentru director si unul pentru secretariat pâna în anul 1965. În anul 1967 s-a dat în folosinta o noua aripa cu cinci sali: patru Sali de clasa si o cancelarie. În anul 1967 s-a construit înca o aripa cu sase Sali de clasa si doua sali anexe.